Boekentips

 de kracht van beelddenken

De kracht van beelddenken

Met behulp van beelddenken wordt in dit boek het proces beschreven om op een creatieve wijze persoonlijke doelen en behoeftes, teamdoelen en behoeften en de doelen van de organisatie op het spoor te komen. Beelddenken is een wijze van bewustzijn dat ratio en intuïtie in verband brengt met elkaar waardoor je koers kunt bepalen.

Starterskit coachen met beelden

Bent u op zoek naar nieuw materiaal voor uw trainingen? Zoekt u inspiratie voor het coachen of managen van anderen? Deze ‘Starterskit’ biedt volop mogelijkheden om te trainen, coachen en managen met beelden.

 

Creatief communiceren in beeld en woord

De trainingstool ‘Creatief Communiceren in beeld en woord’ is zeer geschikt voor situaties waarin veranderingprocessen centraal staan. De meerwaarde van dit instrument is dat het werkt met beelden die mensen op een andere laag raken dan de cognitieve. Hierdoor krijgen standaard antwoorden minder kans en komt er ruimte voor nieuwe inzichten in het leerproces. Met behulp van de beelden kunnen mensen zich het geleerde beter te herinneren.

wie heeft mijn kaas gepikt

Wie heeft mijn kaas gepikt?

Veranderingen gaan snel tegenwoordig en komen vaak onverwacht. Hoe gaat u daarmee om? Ziet u een verandering als een uitdaging of wordt u erdoor verlamd? De vier personages in ‘Wie heeft mijn kaas gepikt?’ worden geconfronteerd met ingrijpende veranderingen; elk reageert anders als zijn Kaas plotseling op is. Die Kaas is een metafoor voor wat we in het leven nastreven en waaraan we ons hechten: een interessante baan, een warme relatie, geld, een huis, gezondheid, spiritueel evenwicht…

onze ijsberg smelt

Onze ijsberg smelt! 

Als u ‘Wie heeft mijn kaas gepikt’ van Spencer Johnson kent, weet u hoe vermakelijk en tegelijk leerzaam een goede parabel kan zijn. ‘Onze ijsberg smelt!’ van John Kotter en Holger Rathgeber beschrijft de paniek die een kolonie van 286 pinguïns overvalt, als duidelijk wordt dat de gletsjer waarop ze leven op smelten staat. In eerste instantie vertoont elke pinguïn een andere reactie, of komt met zijn eigen oplossing, totdat duidelijk wordt dat samenwerking de enige manier is om de problemen duurzaam het hoofd te bieden…

Lachen met lef – Provocatief coachen in woord en beeld

Provocatief coachen is een spannende coachingsmethode. U daagt uit, hangt de clown uit, hebt lol, ontkent het probleem… En het is nog effectief ook! Het is de combinatie van warmte, humor en uitdaging die de klant al snel in de goede richting stuurt. Maar hoe doet u dat precies, provocatief coachen?  De dvd is tot stand gekomen met medewerking van onder andere Jeffrey Wijnberg, grondlegger van het provocatieve coachen in Nederland.