4 bijzondere intervisie methoden

Het Pauwerhuis heeft mooie intervisie waaiers met vier frisse gespreksmethoden voor groepen ontwikkeld. Bijzonder aan deze methoden is dat er veel minder gepraat hoeft te worden dan bij reguliere intervisiemethoden. En dat je er met verschillende doelgroepen mee kunt werken.

De UIT de box INtervisie-waaier (non-verbale intervisiemethode)
In deze waaier vind je vier intervisiemethoden van het Pauwerhuis waarbij weinig wordt gesproken. Er wordt gebruik gemaakt van ieders vermogen om zelf tot oplossingen te komen. Alle vier de methoden zijn geschikt voor homogene en heterogene groepen, taligen, anderstaligen, denkers en beelddenkers.
ZIEJEM – Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van beeld. De getekende adviezen zorgen voor een zelf-gevonden oplossing die echt bij jou past. Deze methode is snel en efficiënt. Bovendien is deze methode erg geschikt voor (hele) grote groepen en is hij erg leuk om met kinderen te doen.
LEGJEM – Legjem is een intervisiemethode die werkt met LEGO©. Het is een intuïtieve methode die systemisch en zelf-reflecterend kan werken. Speels en toch serieus.
MAPJEM – Bij Mapjem worden kernwoorden in een woordweb geplaatst. Deze methode is krachtig, kernachtig en eindigt met een helder stappenplan.
VRAAGJEM – Vraagjem is een rustige en stille methode. Door innerlijke focus en visualisatie van dillema’s kom je snel tot nieuwe inzichten.

De Ziejem-waaier (non-verbale intervisiemethode)
Ziejem is een intervisiemethode waarmee iedereen aan de slag kan: jong en oud, talig en anderstalig, denker en beelddenker. Uniek aan deze methode is dat er weinig wordt gesproken en gebruik wordt gemaakt van beeld. Ziejem werkt snel en doeltreffend, een intervisieronde duurt ongeveer 30 minuten en niet alleen de casusinbrenger, maar ook de andere deelnemers vinden een oplossing voor hun casus. Bij deze intervisiemethode staat ‘eigenaarschap’ centraal; iedere deelnemer komt zélf tot oplossingen en werkt deze uit. In de prachtig vormgegeven waaier wordt de methode stap voor stap uitgelegd. 

Woon je in Nederland? dan kun je de waaiers verkrijgen via  onze eigen webshop: (klik hier)

Woon je in België, Luxemburg of ergens anders in de wereld?

Dan kun je de waaiers bestellen door even een mailtje te sturen naar ons (Thomas & Alexandra). voor mail (klik hier).